CHRISJAN PETERSE PORTFOLIO
Game Models Games Renders Over mij..
Chrisjan Peterse Docent 3D @ Grafisch Lyceum Utrecht email: mail@chrisjan.nl Werken met 3D software is mijn professionele hobby. Op deze website staat een selectie van mijn werk. Hier beneden volgt een beknopte versie van mijn curriculum vitae.
Zeven jaar na mijn diploma te hebben behaald bij het Grafisch Lyceum Utrecht ben ik weer terug om dit keer zelf les te geven. Sinds 2008 sta ik met veel plezier voor de klas, ontwikkel ik lesmateriaal en werk ik met enthousiaste studenten bij de opleidingen Game Art en Development bij het GLU. Ik geef les op het gebied van 3D modelleren, renderen, animatie en game engines.
Van eind 2006 tot midden 2008 werkte ik bij de "Digital Intermediate" afdeling van Cineco. Film werd daar gescand en dan digitaal bewerkt en kleur gecorrigeerd (color grading). Daarna werd een film teruggeschreven op 35mm film. Daarnaast heb ik bij Cinceo (Haghefilm) geholpen met het digitaal restaureren van verschillende oude films. o.a. "Die b├╝chse der Pandora" uit 1929. Cineco maakte in 2012 een doorstart als Haghefilm Digitaal en houdt zich bezig met filmconservering
De laatste maanden van 2006 heb ik een steentje bijgedragen aan een promotievideo voor de TMF Game Awards. Een groot deel van mijn werk was het vormgeven en bouwen van de troonzaal waar het eindgevecht plaatsvindt.
In 2005 heb ik een aantal maanden bij Valkieser Captial Images stage gelopen. Hier heb ik verschillende kleine visual effects werkjes gedaan voor film en commercials. Valkieser hoorde bij de top van de Nederlandse post-productie industrie. In dit bedrijf werd altijd op het scherpst van de snede gewerkt. Deadlines waren zeer strak en fouten onvergeeflijk. Valkieser is in 2009 opgehouden te bestaan.
Nederlandse Filmacademie (2002 - 2006) Interactieve media en Visuele Effecten (IMVFX)